Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

sâmbătă, 17 septembrie 2011

No. 6

"I'm so glad I met you."
"That's not a gratitude kiss, isn't it?"
"It's a goodnight kiss."
"A goodnight one, huh?"
"You're a liar as well."
        Sincer, mi-e lene să scriu despre ce e vorba. Dar am s-o fac de dragul formalităţilor. Acţiunea se întâmplă în anul 2013, în idealul oraş numit No. 6 [smth like a utopia]. În ziua a celei de-a 12 aniversări a sa, Shion va face ceva ce-i va schimba viaţa în totalitate: va deschide o fereastră [XD thoamne ce-mi place să omor suspansul aşa]. În timpul unui uragan, Shion deschide fereastra şi, ademenit de vijelia ce-i trezea dorinţa de libertate, ţipă. Dar nu, n-o să închidă fereastra, staţi liniştiţi :)). Astfel că în faţa lui va apărea un băiat rănit, pe care Shion îl va trata, aflând că acesta este defapt urmărit de poliţie. Peste patru ani un accident va întoarce total cursul vieţii celor doi.

        Buuun. There you have it. Anime-ul este un sci-fi cu acţiuni şi tente clare către shounen-ai [audienţa dorită ar fi femei]. Este GENIAL. [Deeep breath. Tryin' not to let the crazy fangirl in me take over]. Singurul lucru care nu-i bun la el e că e prea scurt. De aia m-am apucat să citesc romanul de bază.
        Povestea [or ză plot] : deşi unii spun că e cam trasă de păr, mie una mi-a plăcut [a fost dragoste la prima vedere, ca şi la Kuroshitsuji]. Faptul că se concentrează mai mult pe acţiune, pe partea de sci-fi, face ca scurtele momente de tandreţe dintre cei doi să fie şi mai frumoase. Sfârşitul mi s-a părut totuşi cam clieşic, deşi aproape că mi-au dat lacrimile.
        Personajele : ador faptul că Shion e cu capul pe umeri [bine, pe cât de cu capul pe umeri poate fi cineva care trebuie protejat]. Iar Nezumi [care by ză way arată şi cântă superb] sincer m-a enervat ca nu i-a spus lui Shion nimic. În mare, Shion şi Nezumi sunt opusuri totale, Shion fiind crescut în confort şi siguranţă, în timp ce Nezumi a trebuit să îndure cruda realitate încă de când era mic. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că Shion se comporta într-un aşa fel încât îi dădea de înţeles lui Nezumi că vrea să-i fie egal din toate punctele de vedere. They are just like a bitter middle-aged married couple [i mean Shion cooks for Nezumi :))]
        Grafică : D'aia nu mă uit eu la anime-uri vechi. Sau la Nichijou. Sau la Kamisama Dolls. Că nu-mi place cum sunt desenate personajele. Dar în No. 6 totul e perfect. Bine, poate că acţiunea şi detaliile ce ţin de partea sci-fi nu sunt perfect făcute dar pe mine sincer nu prea m-a interesat. Cred că cel mai mult mi-a plăcut cum s-a pus accentul pe expresiile lor.
      Sunetul : Mortal. Din primul episod, endingul m-a băgat în lacrimi. O să ador melodia aia o viaţă. Iar muzica în general mi s-a părut destul de potrivită, iar vocile au fost ok.
        So. Mulţi fani vroiau yaoi. Eu chiar ziceam că dacă nu se termină cu o scenă de genul, anime-ul e de zece. Şi zece i-am dat. Dar unde dracu dispare Nezumi în ultimul episod după ce "acţionează"?! XD


Să vedem acuma ce se întâmplă în roman.

Un comentariu:

  1. Whaaa ce tare pare animeul asta<3
    Poate poate ma apuc si eu de el ;;)

    RăspundețiȘtergere

 
back to top