Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

luni, 24 iunie 2013

Ikki II

イッキ II

       "...Azi se termină şi luna august. Înţeleg şi fără să te întreb, decizia la care tu ai ajuns. Deşi e păcat, se pare că nu te-am putut face să mă priveşti. ...aah, nici măcar cuvintele pe care ar trebui să le spun acum nu-mi vin. Să deveni prieteni acum ar fi prostesc, şi chiar dacă încerc în continuare, pare inutil. ...ce ar mai trebui să spun. ...în orice caz, hai să ne despărţim. Ce amuzant. Nici nu prea am fost conştient că am fost împreună cu tine în relaţia asta. ...aşa că, ne mai vedem. Rămâi cu bine."
       ...Nu mă aşteptam să ajung aici. Cel mai bine zis e că am subestimat ruta lui Ikki, nu pe el în sine. E ciudat cum eu în sinea mea aveam pentru el exact acele sentimente, la exact acea intensitate, pe care el le dorea de la eroină. În afară de iubire, bineînţeles. La final mi-am zis pur şi simplu "Ikki e demn de toată mila.". Ce s-a întâmplat? Bad endings.
       Am halit bine unul dintre ele, deşi eram sigură că la momentul acela nu avea cum să se întâmple ceva de genul. Şi mi s-a făcut ciudă rău, nu pentru că am fost prinsă în ending-ul prost, ci pentru că el s-a întâmplat primul - îmi strică ritmul de joc. Am decis să le iau şi pe celelalte...2. Ruta lui Ikki are trei ending-uri proaste, asta deja e ceva. Am să vi le prezint fără să dau amănunte despre ce s-a întâmplat până să ajung la ele, las chestiile drăguţe pentru finalul frumos.
       Primul ending luat de mine e al doilea pe listă, "Kimi wo kowashita ko tachi wo kowashite kuru yo" şi înseamnă "Merg să-i distrug pe cei care te-au distrus". Ăsta e ending-ul cu cel mai mult impact. Se întâmplă pe data de 20, când eroina şi cu Ikki sunt în acea excursie la Shinano. Într-un grup de 20 de persoane, mare majoritate sunt fane ale lui Ikki, iar Rika este cea care se ocupase de excursie. Se plănuieşte un test de curaj, se trage la sorţi şi eroina este parteneră cu o fată din fan clubul lui Ikki. La fel şi Ikki, şi Rika. Apoi Orion care spune ceva ce conţine cuvântul "păcăleală/farsă" dar care are şi sensul de "periculos". Cum mie personal nu mi-era frică şi cum n'aveam cuvântul în vocabular şi sensul lui nu mi s-a adâncit bine în creieri, n-am fost atentă. Apoi am o alegere, Ikki se uită la eroină, să meargă să vorbească cu el sau nu. De menţionat că Ikki a fost distant pe parcursul excursiei pentru că de era înconjurat de insecte. În fine, am zis că nişte stat de vorbă cu Ikki nu strică şi m-am dus la el. Ikki apoi sugerează ca cei doi să se strecoare în timpul testului de curaj (era noapte, normal), şi să petreacă nişte timp singuri. Dar hait Rika îi aude. Înnn fine, ce naibii poate să facă Rika? Greşit! 
       De când am ales să merg să vorbesc cu Ikki, am luat ending-ul prost. Mi-am dat seama de asta după ce am terminat. Astfel că eroina porneşte, pe parcurs se trezeşte singură, Orion zice ceva cum că harta nu se potriveşte cu drumul. Eu eram foarte calmă, adică eu într-o situaţie de genul mă descurcam cumva, ce putea să se întâmple?! Greeeşit! Apare Rika cu moaca aia de mai sus, pe care am mai văzut-o deci nu m-am speriat chiar aşa, şi zice prostii de genul "cum ai îndrăznit să-l monopolizezi pe Ikki doar pentru că eşti iubita lui asta nu înseamnă că poţi face ce vrei tu cu el CUUUM ÎNDRĂZNEEŞTI doar ţi-am zis că aşa ceva te poate costa viaţa!!". WAT. Are u srsly gonna kill a girl for a man?! WAT THE FUCK. Dăi şi fugi fugi fuuuugi, în timp ce erau continuam să cred că nu are cum să se termine rău, să vezi că apare Ikki după un copac şi pune capac, sau Rika se împiedică că de era beznă şi gata. Dar nu. NUUUU! Eroina cade naibii într-o prăpastie. Se trezeşte în spital cu Ikki care-i spune ceva de genul "doctorul a spus că s-ar putea să mă mai auzi vreodată...sau să mă vezi...sau să mergi...". Nu ştiu dacă era trist, sincer. Şi termină cu replica aia din titlu.
       Concluzie: ştiam că femeile sunt ale dracului de periculoase şi oamenii sunt foarte răi, dar totuşi! Greşeala mea a fost că le-am subestimat pe alea. Am primit avertizări, dar nu le-am prins din neatenţie. E bine că Rika n-a omorât-o cu mâna ei, deşi putea să facă asta. Aş vrea să văd ce se întâmplă după, sincer.

         Al doilea ending era de aşteptat şi totuşi s-a terminat într-un mod amuzant. Se numeşte "Yaru ja nai, kamisama", adică "Mi-ai făcut-o, doamne". Am folosit un walkthrough din pură lene, şi ca să economisesc timp. 
Ce se întâmplă aici? Undeva prin ziua 16 parcă, Ikki îşi dă seama că fata nu mai ştie nimic. Se enervează foarte tare, dar nu face nimic urât. E foarte trist şi nervos pentru că fata n-a avut încredere în el, deşi el şi-a dovedit iubirea în n moduri. Eu personal aveam încredere în el din primele zile. E frustrat, că singura persoană pe care o iubeşte refuză să se bazeze pe el, deşi el e pregătit să facă orice pentru ea. Că ea nu înţelege toate astea. Faza cu fan clubul, normal că era inevitabilă şi normal că Ikki îi explicase din prima zi a relaţiei lor acest aspect şi normal că ea înţelesese şi se pregătise mental să suporte. Asta îi spune Ikki ei, pentru că ea e prea proastă să deducă asta. "Sunt sigur că ţi-a fost frică, să nu cumva să profit de tine, nu?" Apoi îi aruncă o minciună care m-a lăsat O____________O.
Aşa că, am să te fac să-ţi aminteşti. Hai să facem cum făceam pe vremea când tu nu uitaseşi.  Adică, extraordinar de violent.
         Îi zice...voiam să vă traduc dar am salvat peste deci adiooooo. Deci, la început, cei doi erau într-o relaţie...seacă, ăsta e termenul pe care-l foloseşte. Însă Ikki s-a îndrăgostit de ea şi au început să aibă o relaţie pur fizică. "Eu ştiu cel mai bine cum să te fac să te simţi bine" şi alte chestii amuzante şi totuşi scârboase de genul acesta. Normal că fata nuuuu s-a îndrăgostit de el deşi s-au culcat de "nenumărate" ori. 
Apoi, foarte serios şi defapt cu inima distrusă, Ikki intenţionează s-o atace (să mor ăsta e termenul pe care ei îl folosesc deci de ce nu), însă în final o lasă să scape. Se termină cu Ikki care murmură ceva de genul "şi tocmai când am găsit şi eu pe cineva pe care să iubesc cu adevărat..." şi cu Orion care-i spune fetei să se ridice şi să nu mai plângă pe marginea drumului. 
Patetic. Minciuni. Ikki a fost un idiot aici. Fac pariu că nu s-a culcat cu nicio fată ever. Oricum, dacă ar fi avut acest gen de relaţie cu tipa, ea ar fi reacţionat altfel când el s-ar fi apropiat de ea şi ar fi atins-o, că ar avea senzaţiile în subconştient. Înnnn fine.
         Următorul şi ultimul ending este cel mai frumos. Ăsta chiar mi-a plăcut. Se numeşte "Futari de sumitakatta na", "Voiam să locuim împreună". În ziua 25 e o mare a doua alegere, Orion îi pune simpla întrebare fetei "ce simţi pentru Ikki" şi răspunsul "nu-l urăsc/ nu e ca şi cum nu-mi place de el" duce direcţia la mare. O să vedeţi de ce :)) 
         La acel punct e clar faptul că Ikki o iubeşte cu adevărat pe fată. Relaţia lor se ştie că e într-un fel limitată de timp. Defapt Ikki şi-a pus în minte o linie de final - să reuşească s-o facă pe fată să se îndrăgostească în trei luni. Şi aici normal că nu reuşeşte. Zilele trec rapid până pe 31, când Ikki o întreabă frumos pe fată ce simte pentru el and than he gets heartbroken. Se despart în linişte şi apoi Ikki se întâlneşte cu Kent. Se pare că fata asta a fost prima lui iubire. 

"Aaah, să ştii, eu, acum înţeleg pentru prima dată acea dorinţă de a demisiona după ce m-am confesat.
Îmi pare rău că până acum am crezut că e ceva iresponsabil...vreau să renunţ...dacă renunţ Waka-san oare se va supăra..."
".........
Aaa, probabil va fi dezamăgit. Problema este dacă vei alege să prioritez liniştea inimii tale sau liniştea inimii ei."
"Aşa e...mhmm...trebuie să merg la muncă aşa cum trebuie."
"Hmmhmm, în astfel de momente, am auzit că dacă mergi la mare şi ţipi "idootule" [baka yaro], poţi să eliberezi stresul." 
"Ken, iar încerci să te joci cu mine. Să ştii, nu sunt chiar aşa de beat."
"Oo, ţi se pare că eu mă distrez. Îmi pare rău."
"..........
...hai să mergem...şi poate să intru în mare şi să nu mai ies."
"...Ikkyuu..."
"Păăi, a durat zece ani, ştii. Să mă îndrăgostesc. Zece ani. Următoarea dată când va fi? Peste alţi zece ani?!"
"Asta n-am cum să ştiu. Dar sinuciderea prin înec n-o recomand.
Şi totuşi, văzut ca şi unul dintre posibilele comportamente ale bărbatului dezamăgit în urma primei iubiri, sinuciderea prin înec în mijlocul sezonului rece este un fapt interesant."
".........."
...hai să mergem, la mare."
"Păi trenurile încă mai circulă."
"Dar n-avem tren de întoarcere. Să rămânem peste noapte."
"Haaha, să-ţi petreci noaptea la mare cu persoana nepotrivită în urma unei dezamăgiri în iubire. Şi asta e o imagine interesantă."
"Taaci din gură. Hai să mergem, Ken."
"Aşteaaptă. Măcar ia-ţi haine de schimb"

"Am vrut să locuim împreună...aici.
Bye bye"
 

         Deci chestia asta a fost acră şi frumoasă, chiar mi-a plăcut. Şi asta a fost cu finalurile nefericite. Au fost bune, că m-au ajutat să-mi dau seama de modul în care simte Ikki. Personajul ăsta e obositor frate, mai ales că n-am sentimente amoroase pentru el. 
More about Ikki latér

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
back to top