Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

duminică, 19 mai 2013

Shin III

シン III
 
"Tu eşti criminalul?"
"Nu? Eu nu sunt "criminalul" de care vorbiţi voooi. Daaacă ai fi murit atunci când erai inconştientă, totul s-ar fi terminat fără atâta suferinţă şi durere. Haahahaha...ahh "criminal", ziici...Shin ăla, se pare că a fost destul de precaut în legătură cu el. Toaaată atenţia i-a fost luată de el, încât nici n-a visat că a chemat adevăratul ucigaş. Eei bine, condoleanţe. Şi lui...dar şi mie. Deci, timpul să ne spunem adio."
       AMNESIA continuă să fie la fel de neaşteptat. Săptămâna asta am ajuns la finalurile proaste din ruta lui Shin şi...m-au lăsat cu un gust sec ca orice final prost. Dar totuşi, n-au fost prea traumatizante.
       Am skip-uit foarte mult. Am sărit peste aproape tot jocul, pentru că rutele naşpa nu au CG-uri dedicate, au final-uri scurte şi uşor de obţinut. Cică. Oricum, a fost plictisitor şi static pentru că jocul se mişcă greu şi mai mult am stat după el. Povestea în sine a fost interesantă şi m-a făcut să râd cu inima goală.
    Primul ending pe care l-am obţinut a fost cel de-al doilea dintre cele proaste, deşi eu îmi gândisem strategia ca să-l obţin pe primul. M-am depărat de Shin, am avut totală neîncredere în el şi am evitat pe cât posibil contactul cu el. În schimb, m-am bazat pe Toma. Defapt, am fost pozitivă la toate alegerile care implicau contactul cu Toma, pentru că ştiam că dacă fata stă cu el, relaţia cu Shin automat se degradează. Am reuşit astfel să golesc totaaaal bara de încredere. Am aflat nişte chestii interesante, dar fără rost în poveste. Motivul "triunghiului amoros" şi cum mai toate cunoştinţele fetei vedeau relaţia ei cu Shin ca fiind puţin ciudată. Adică se ştie că el e stric şi cam nesimţit pentru că e direct. În schimb, Toma e blând, drăguţ, înţelegător, şi privit din exterior, pare un partener perfect pentru fată. Shin mai e şi mândru, să ştiţi, când fata a spus că vrea să iasă în oraş cu toţi trei, Shin s-a cărat. Face Toma "Ăsta e modul lui de a-şi arăta autoritatea şi superioritatea, practic vrea să-mi spună că el este iubitul tău".
    Ruta are acelaşi decurs şi se termină undeva pe 27 august parcă, oricum, în ziua în care Shin hotărâse să demaşte criminalul. Toma şi fata trebuiau să se întâlnească cu Shin undeva, dacă vă aduceţi aminte. Înainte de plecare Toma îi dă frumos o iced coffee şi eu eram ceva de genul "nu-mi amintesc să se fi întâmplat asta şi data trecută - la ruta bună". O duce într-un alt loc, aparent acolo ei se "pierduseră" când erau mici copii, deşi zona respectivă era aproape de casele lor (let's not forget these 3 live very close to each other). Şi aaapoi:
"Shin probabil intenţionează să-ţi spună totul. Şi probabil că şi tu, până la un anumit punct, înţelegi ce se întâmplă. Şi eu, m-am gândit să vorbim odată şi gata. Dar chiar dacă adevărul se află, tot ce se va întâmpla va fi că eu mă voi uşura de această povară. În următoarea secundă, totul va fi distrus. Relaţia în care eu, Shin şi cu tine am investit 20 de ani.
........
Şi acum mi-e frică. Mi-e teamă să nu mă urăşti, şi tu, dar şi Shin. A trecut o lună de atunci...eu am trăit tot timpul cu teama că totul va fi distrus. Au fost momente în care am crezut că voi înnebuni. Nu ştiu ce ar fi cel mai bine de făcut, dar vreau să clarific un singur lucru. Acela este, că nu voi ierta niciodată ceea ce te va răni pe tine. Eu, până la urmă, nu vreau să-ţi arăt ţie adevărul. Tu, de când ţi-ai pierdut amintirile, te-ai bazat pe mine aşa cum o făceai înainte să fii împreună cu Shin. Am fost fericit, parcă ne-am întors la modul în care eram. ...dar, e crud. Eu mereu mi-am spus că tu eşti a lui Shin. Mă face să vreau să visez, să fim toţi trei împreună la fel ca în trecut. Dacă aş avut mai multă putere, ar fi fost mai bine. Dacă aş fi putut împlini acel vis pentru tine. Dar eu mai pot găsi altă metodă de a proteja acest vis."
........fata se cutremură
"Nu trebuie să te îngrijorezi, eu nu-ţi voi trăda încredere niciodată, iar Shin va fi mereu alături de noi. Tot ce trebuie tu să faci e să continui să visezi acolo. Nu e dureros şi nici nu te face să suferi. ...Noapte bună. Vise frumoase, din care nu te vei mai trezi niciodată, îţi doresc."

Mmmmdaa...sec. Probabil asta face slăbiciunea, secătuieşte. Pentru că şi ea, dar şi Toma au fost slabi. Eventual fata se va trezi într-o cuşcă, cine ştie.

    Problema mea la momentul respectiv era de am luat acest ending. Eu mersesem pentru al doilea, cu următoarea logică: văzusem în lista de ending-uri unul care suna aşa "eu nu sunt criminalul". Credeam că m-am spoilerit, credeam că este o rută în care încrederea tipei e dusă la minim şi ajunge să creadă că Shin e criminalul. Dar nu, ceva şi mai rău. 
    Dar stai, v-am zis că în ending-ul cu Toma am dat de moaca nebună a lui Ukyo? Mmmmmda. În ruta bună nu avea niciun sens să dau de dark Ukyo, dar aici mă aşteptam. Şi totuşi, mi-au îngheţat oasele. Am murit de frică, nu alta. Şi a avut maxim cinci replici.
Nuu ţi s-a spus să nu rămâi singurăă? Tu chiar n-aaai simţ al pericolului.
    Revenind, la încercarea de a prinde primul ending de pe listă, m-am uitat la un walkthrough. E bine că am salvat înainte de fiecare alegere prima dată când am jucat şi mi le-am numerotat. M-am dus unde m-a trimis ghid-ul, în noaptea excursiei, după momentul în care Sawa iese afară şi aparent este împinsă pe scări de cineva. Este acolo o alegere, după acea întâmplare trebuie fata să aleagă cu cine să petreacă restul nopţii. Am ales Sawa. Sawa aparent era lovită rău şi fata a coborât ca să meargă la patron să-i ceară nişte calmante pentru durere. BAMF UKYO. OOOOOH NU. oooooooh nu nu nu NUUUUU KYAAAAAARRGH. Normal că dark Ukyo. O înjunghie odată (wtf Orion "dar oare de ce are un cuţit în mânăă?") cu stiil şi apoi wild choice "Cineva..." sau "Tu eşti criminalul?". Sfârşitul e faza tradusă sus. După ce-i zice adio mai bagă odată cuţitul în ea şi noaaapte bună. Am râs şi după stăteam şi mă gândeam "cum pot să râd la aşa ceva adică..." şi n-am mai râs. Să vedem de câte ori o omoară Ukyo până la sfârşitul petrecerii.

De menţionat că Uuuukyo ăla nebun chiar îşi lungeşte cuvintele aaşa. Normal că în japoneză sună mai mişto.
Acuma mai am ending-ul normal care e mai puţin bun decât cel perfect, se obţine cu scăparea anumitor scene şi cu aducerea barelor de status la un anumit prag care normal că nu e maxim. Ce bine că m-am mai uitat pe net. Colecţia de CG e aproape completă pentru Shin (se ştie că atunci când ai toaaate CG ai terminat clar cu personajul respectiv), dar se pare că una se obţine după terminarea tuturor rutelor şi una de pe ruta lui Shin.
Sper ca până la sfârşitul lunii să termin cu Shin. Şi ah da, coloana sonoră de la anime-ul AMNESIA e minunată.

More about Shin latér.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
back to top