Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

joi, 16 mai 2013

Preserved Roses


      Liniştea solitudinii era singurul lucru care-i putea lega, dominându-i. Ea, alături de dorinţa ei intensă, şi-a creat o legătură aparent nesimnificativă şi inofensivă cu el, cel care nu-şi cunoştea propriul început. Ea i-a creat unul nou, i-a dat o rază de viaţă unică, care era necesară pentru a deschide ochii altcuiva. Vârsând sângele lui, dorinţa ei s-a împlinit, însă ea nici nu a relizat că, odată cu împlinirea dorinţei ei, el i-a furat libertatea.
     "Preserved Roses" este primul single lansat sub numele "T.M.Revolution x Nana Mizuki", pe data de 15 mai, adică ieri. Singura melodie de pe disc dă titlul acestuia și este folosită ca opening pentru recentul anime "Kakumeiki Valvrave".
     Cât am așteptat lasarea cântecului ăstuia! A apărut pe net cu ceva timp înainte de lansare, iar eu am dat ieri de el din întâmplare, așteptasem atâta după el încât am uitat de el. Când m-am dus acum ceva vreme pe pagina Vlvrave de pe myanimelist și am văzut, printre altele, numele lui T.M.Revolution și Nana Mizuki, mi-am zis "eu VĂĂD chestia asta". Am fost entuziasmată de melodie dinainte s-o aud.
   Cu siguranță i-ați auzit pe cei doi (assuming you watch anime ofc), chiar fără să știți că erau ei. "T.M.Revolution" este proiectul solo al lui Takanori Nishikawa, un muzician extraordinar, vocalist și compozitor, textier și cu experiență și în actorie. Probabil e principal cunoscut pentru că este vocalistul formației j-rock abingdon boys school (prin anime melodiile lor au apărut în D.Gray-Man, Soul Eater și Darker than Black). Nana Mizuki este una dintre cele mai profilice și cunoscute seiyuu a Japoniei, fiibd de asemenea și cântăreață. Oricum, amândoi sunt foarte populari, și la ei acasă, dar și în afară, și muzica lor se vinde foarte bine. Deci colaborarea astea trebuia să fie o explozie. Și chiar asta a ieșit, tot ce înseamnă Preserved Roses poate fi descris ca fiind exploziv. Mie mi-a zburat creierii din prima secundă.
     Cântecul e un...eargasm haotic. Nu știu dacă e dance sau pop sau amândouă, sună sintetic, ritmul e rapid și puternic. Ar trebui să se facă un gen pentru cântecele din anime că o mare parte au un sunet relativ similar.
      Vocile lor sună absolut minunat, au cam aceeași putere vocală, dar înălțimi diferite, și totuși se potrivesc. T.M.Revolution, se știe, are vocea destul de joasă și vibrantă, pătrunzătoare. Pe lângă el vocea Nanei Mizuki pare mai fragilă, dar în melodia asta sună foarte bine. Sunt acolo niște note lungi și puternice, cântate zdruncinător de clar.
     Versurile nu sunt foarte coomplicate ca și folosire a limbii, au destule figuri de stil presărate prin ele și fac referințe la viață, la durata ei, la puterea și durata puterii ei, în principal sentimente intense. Există o sugestie a unei iubiri a cărei natură nu este definită, pentru că se simte că cei doi și-ar cânta unul altuia. Sunt și referințe la univers, la timp și spațiu, la viață și iubire în cadrul acestora. Mesajul în sine este complex, structurat pe maimulte planuri, oscilând aleatoriu între ele (asta din ce am înțeles, e posibil să fiu eu amețită i actually wanted to look at a translation first but ran out of anime to watch at school and thought i'd write this instead of wasting time, i may edit when at home).

     Videoclipul m-a lăsat ușor uimită și cu "chestia asta e genială...!" în minte. Este exact ceea ce definescu eu printr-un videoclip perfect: frumos din punct de vedere vizual, aproape carismatic, cu o poveste care nu trebuie neapărat să fie, dar măcar să pară solidă, și cu vocalistul/membrii trupei ca și actori în rolurile principale ale poveștii. Plus, în Preserved Roses se vede că s-au turnat și mulți bani.
     S-a luat ideea de cosmic a melodiei și a ieșit ceva solid. Artiștii poartă aceleași costumații ca pe copertă și povestea e destul de simplă. Tânăra, Nana Mizuki, se infiltrează în sistemul electronic al unui laborator de experimente ce par a fi importante și probabil strict secrete. Îl trezește astfel din așa zisul coșciug de sticlă și oțel pe tânărul în alb, T.M.Revolution, însă acesta este bineînțeled urmărit, probabil pentru că este un specimen important pentru experiment. Tânăra controlează mediul din acel laborator localizat înăuntrul unei piramide ce plutește peste o lume futuristă. Se pare că ea încearcă să-l apere, însă dezlănțuie o explozie ale cărei rămășițe îi taie obrazul tânărului. Sângele acestuia este teleportat și făcut să cadă ca un sacrificiu folosit pentru a trezi din somn o ființă de mult închisă, probabilo zeiță legendară. Însă în momentul următor tânpra cade adormită la pământ, iar tânărul scapă pribtr-o ușă deschisă de explozie, aruncându-se către cerul infinit.
     Genial, nu? Nu are un sens concret, dar nu simt nevoia că să trebui să aibă. Mi-ar plăcea o continuare, aș putea scrie o continuare....în fine. Videoclipul nu prea are cum să se sincronizeze cu melodia dar totuși cred că o face într-un anume fel. Costumele arată superb, absolut toate. Nici nu vreau să încep să vorbesc despre abdomenul lui T.M.Revolution. Oricum amândoi sunt frumoși, iar costumele și modul în care sunt aranjați îi avantajează, picioarele tipului arată foarte tare, și el nu e un tip foarte înalt și albul e o culoare destul de greu de controlat. Și celelalte personaje arată foarte tare, de la cercetători la...hai să-i zicem zeița aia superbă îmbrăcată cu o rochie fabuloasă. Există mișcare, tipul dă din picioare (arrrrrrgh my legs fetish tingles) și se bate, totul foarte mișto filmat și sincronizat. Sunt și efecte speciale (i mean duuuh floating pyramids), și alea m-au lăsat ușor uimită, că sunt făcute foarte bine, se contopesc armonios cu tot ce-i acolo. This I call the miracle of funds.
     Simplu spus, Preserved Roses este un proiect solid finanțat. În esență, este o poveste surprinzătoare despre putere, formele și manifestările ei, dorința și nevoia de putere. Se recomandă oricui poate să digereze fără grețuri atmosfera continuu explozivă. Chestia asta e îmbolnăvitor de bună.

2 comentarii:

 1. Melodia sună foooarte bine.
  Treeebuie să scrii o continuuaaaaareee!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că-ţi place! You no watching Valvrave? ITS VERY GOOD u know!

   Aş scrie o continuare dar sper la una oficială heeehe. Plus, n-am momentan nicio idee bună şi dacă scriu, vreau să fie la fel de tare precum originalul.

   Ștergere

 
back to top