Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

duminică, 30 decembrie 2012

Pereţii amintirilor [colecţie de postere]

Şi ai obsesiilor

        Ca un labirint care niciodată nu ar fi trebuit să aibă o cale de ieşire, visele mele se pierd printre bucăţile de hârtie aliniate fără rost şi, totuşi, cu motiv pe pereţii care mă despart de lume şi mă unesc cu mine. Sunt ca o înşiruire de amintiri, momente importante şi altele de mult uitate ale vieţii mele, dorinţe şi mereu vii coşmaruri. Mă pierd privindu-le şi mă găsesc admirându-le şi uneori chiar venerându-le ca pe nişte zei ai veiţii pe care mi-aş dori-o, iar în fiecare dimineaţă le zâmbesc fals la fel cum o fac şi ele către mine.
        De când m-am făcut mai mare şi nebună, mi-am dorit să am pereţii, care erau goi şi seci, tapetaţi, pictaţi sau pătaţi cu ceva frumos, ceva care să-mi placă şi în care să mă regăsesc. Mi-am dorit o altă lume pe pereţii camerei mele, care să fie ca o poartă spre dimensiunea viselor mele.
        Eh, asta nu s-a întâmplat. Nu, ci doar o continuă dezvoltare a studiului asupra scotch-ului, de câte feluri este, cum se lipeşte, cât de mult rezistă, etc. Asta, şi o luptă continuă cu părinţii mei care mă ameninţă "ţi le dăm jos". Eteee na.
        Deci, ca să fie clar, am decis să vă arăt pereţii tapetaţi cu postere cu anime şi alte minuni din camera mea. Mereu am vrut să fac asta, dar abia acum sunt destul de mulţumită de cum arată ca să pot să îi expun. Totul a început acum trei ani şi ceva când am fost la Nijikon 2010 şi mi-am cumpărat două postere, unul cu Kuroshitsuji şi unul cu Vampire Knight [seriile mele de suflet], dar nu le-am pus pe perete. Abia după Otaku 2011 m-am încumetat şi am umplut mai puţin de jumătate din spaţiul care e acum plin, şi de atunci posterele s-au înmulţit cu fiecare convenţie, iar după Nijikon 2012 am făcut o schimbare radicală pentru că...mă plictisisem de pereţii vechi.
        Mi-a luat ore în şir să le aleg, să le aranjez şi să le lipesc, dar sunt mulţumită de rezultat şi nu simt că mi-am pierdut timpul. Am să vi le arăt pe rând.:

        Am numerotat posterele pentru că aşa e mai uşor; pozele în sine sunt mari, daţi click pe ele şi se măresc. Bun, deci ăsta de deasupra e peretele în faţa căruia se află biroul, cel mai mic din cameră fiindcă pe stânga e uşa şi în dreapta o fereastră. Ah, îmi cer scuze pentru lumina de la blitz dar la mine în cameră lumina e prea puţină ziua şi prea multă noaptea [mi-am tras jaluzelele pentru voi, ok? nu le-am mai tras de luni de zile, deci...]. Ok, peretele ăsta mic şi aproape imposibil de atins are aşa: 1: o bucată mică de hârtie  pe care scrie 最高の思い出を... [saiko no omoide wo...], care este un vers din ending-ul de la AnoHana şi pe care am scris-o când am terminat anul de aur al vieţii mele [până acum], clasa a 8a. Versul se traduce ceva de genul "cele mai frumoase amintiri". 2: Un poster cu Vampire Knight pe care-l am dintr-un schimb cu Misaki; una dintre ilustraţiile mele favorite din serie pentru că reprezintă o familie Kuran fericită. 3: Două cărţi poştale care au venit cu CosplayGen, cea de sus cu poza de pe coperta numărului 2, un cosplay cu Miku Hatsune şi cealaltă cu Calssara. 4&5: Postere cu K-On!, iar pe cel de-al doilea am lipit nişte nume după o ieşire drăguţă. Plus, în stânga, calendarul meu cu Vampire Knight şi orarul pe care abia aştept să-l dau jos.

        Acesta este unul dintre pereţii de deasupra colţarului în care dorm eu [practic e jumate din peretele camerei]. Împreună cu partea aia de deasupra biroului, latura stângă a acestui perete au fost primele locuri acoperite de hârtie. Pentru că acum am atâtea postere [aproximativ jumătate nu sunt puse], am decis să n-am mai mult de două hârtii din aceeaşi serie anime pe perete [atâta timp cât personajele se repetă]. În mare, colecţia mea de postere este predominant alcătuită din Kuroshitsuji şi Vampire Knight, pentru că astea sunt printre puţinele serii, destul de populare pentru a se face postere, cunoscute mie din care se găsesc postere la convenţii. Sunt multe lucruri pe care aş vrea să le am pe pereţii şi nu se găsesc de cumpărat [cum ar fi seiyuu, cântăreţi japonezi - Yuuuuuya! - şi anime-uri mai vechi sau mai puţin populare], dar n-am găsit niciunde în Bucureşti un loc unde să-mi printez pe format A2 color la un preţ rezinabil [un poster costa la Niji 2012 5 lei]. Aşa că m-am descuract cu ce am avut şi sunt mulţumită.

        Revenind la pertele ăsta, ca şi aşezare a fost construit pe straturi orizontale şi am încercat să concentrez culorile calde în partea de jos către centru şi cele reci în partea de sus. Tot ce e acolo se întinde până în linia tavanului. Am să vi le iau pe rând îndeaproape:, urmărind numerele din poza de mai sus:

        6: Am făcut chestia asta pentru ca spaţiul ăla să nu rămână gol - este titlul unei melodii compusă de supercell folosind Hatsune Miku, "Usotsuki no Pareedo" [Parada Mincinoşilor]. 7: Un fanart cu Ao no Exorcist cumpărat la Nijikon 2011...parcă, oricum e foarte drăguţ şi e desenat de mână. 8: Un desen făcut de mine cu Hatsune Miku pe vremea micii mele obsesii în legătură cu ea [desenele mele pe foaie subţire de A4 nu le-am plastifiat pentru, spune tata, "dacă le plastifiezi îşi pierd valoarea. 9: Tot un fanart de-al meu cu Hatsune Miku făcut în aceeaşi zi cu celălalt. 10: Un fanart UtaPri printat la imprimanta mea şi plastifiat undeva în oraş. 11: Îl scriu tot aici pentru că nu l-am prins în nicio altă poză - e un poster dublu venit cu Cosplay Gen #3.

        12: Un fanart D. Gray-man cumpărat la Nijikon 2010, vreme la care habar n-aveam de anime în sine dar l-am luat pentru că mi se părea [şi acum mi se pare] superb. Iar acum că m-am apucat de anime, mi se pare şi mai frumos. 22: Alt fanart, cu Grell [făcut parcă de o persoană numită Amena-chan] şi Undertaker [motherfucking blitz], luat parcă la Otaku 2011. 23: Black Rock Shooter, luat acum de curând la Niji 2012, pentru că e frumos, nu neapărat pentru că-mi place seria.

        13: ZERO KIRIYUU. OHHH DA. IUBIREA MEA CĂREIA ÎI CÂNT EU BALADE CÂND SUNT SINGURĂ. Asta fiind o confesiune pe care va trebui s-o uitaţi. Zero, fiind my all time favorite anime character, trebuia să aibă locul lui. Ador ilustraţia originală din care vine imaginea asta, aş vrea s-o am pe toată în mărimea a trei postere A2 pe perete. 14: Un fanart luat de la Nijikon 2011 probabil, o ilustraţie genială cu momente din Alice în Ţara Minunilor. 24: O ilustraţie venită cu Artbook-ul Vampire Knight cu cei trei protagonişti.

        15: Una dintre primele mele cărţi poştale venite cu Cosplay Gen #2, aici un cosplay genial după Lau din Kuroshitsuji. 16: La fel ca #16, de data asta un cosplay cu Hatsune Miku, versiunea World is Mine. 17: Idem, un cosplay făcut de un american [parcă] după un personaj/motiv care şi acum mi-e necunoscut. 18: O bucată, la fel, făcută pentru echilibrarea spaţiului, pe care scrie în katakana "World is Mine", titlul unui dintre cele mai populare cântece create folosind Hatsune Miku, acesta fiind compus tot de supercell. 19: Tot o carte poştală venită cu Cosplay Gen, de data asta cu minunata Lina Lau. 20: Idem, un cosplay după Hatsune Miku, dar alt cosplayer. 21: Idem, tot Lina Lau în toată graţia ei. 25: Un fanart cu Mulan făcut de această persoană, alexiela, a cărei fanart-uri şi ilustraţii originale le-am cumpărat de-a lungul timpului de la Nijikon şi pot spune că le ador. Mi-a luat oreeee ca să-mi dau seama ce să pun în jurul lui Mulan [o voiam în centru peretelui] ca să nu existe spaţii între hârtii.

        27: Un poster cu Kuroshitsuji II, l-am luat în principal pentru că nu aveam nimic legat de acest anume arc din anime. 28: Oh Doamne, prin câte a trecut ăsta - un poster cu Death Note căruia i-am schimbat poziţia pentru că în fiecare dimineaţă mă trezeam cu rânjetul frumos al lui Ryuk în faţă; mama are şi acum boală pe el şi a vrut să-l facă bucăţi, dar s-a sacrificat un poster cu Alice Cooper care ţinea în braţe în schelet pentru ca acesta să trăiască.

        26: Un poster cu Kuroshitsuji, de data asta din manga, din arcul cu Circul lui Noe [aproape toate personajele din arcul ăla au dat colţu'...*sobbing*], arcul care vine imediat după ce acţiunea din manga se desprinde de cea din anime [deci după arcul lui Souma şi Agni]. 29: Altă ilustraţie a alexielei, cumpărată recent de la Nijikon 2012, superbă şi minunată dacă ar fi fost mai mare.

        Acesta este, normaaal, celălalt perete [defapt, bucată de perete] de deasupra colţarului meu. Ăsta a fost organizat pe verticală, iar organizarea culorilor n-am mai băgat-o în seamă pentru că nu aveam ce să mai folosesc ca să iasă straturi de culori.

        Pornind din stânga, am organizat un soi de linie a muzicii - tot ce aveam legat de muzică ce se putea lipi. Deci: 30: Poster-ul meu de la concertul lui HITT din toamna lui 2011, semnat de el.31: Un portret cu Amy Lee, vocalista de la Evanescence, artista mea favorită, desenat de un portretist pe care l-am găsit la mare vara trecută. 32: Biletele mele la concertele japoneze la care am fost până acum, în ordine cronologică de la stânga la dreapta: GUILD, HITT, PLUNKLOCK şi A [ACE]. 33: Nişte benzi făcute de mine cu numele seiyuu-ului meu favorit, Kamiya Hiroshi. 34: Un poster cu, evident, theGazette din acum defuncta revistă Popcorn. 35: Poster cu GUILD din aceeaşi revistă, publicat în luna cu concertul.. 36: Un soi de zonă a muzicii japoneze [pentru că n-am de unde să scot postere cu artiştii ăştia], făcută de mine - de la stânga la dreapta: numerle lui Miyano Mamoru, [sus] o schiţă făcută în clasa a 8a după penarul pe care-l aveam atunci, [jos] logo-ul şi numele lui Matushita Yuya [cântăreţul solo japonez favorit], logo-ul şi numele trupei GRANRODEO [trupa japoneză preferată], numele lui Kanon Wakeshima, apoi dedesubt numele în katakana al trupei A [ACE] şi numele lui Yuyoyuppe. 37: Trei dintre cele cinci poze cumpărate la concertul PLUNKLOCK, a: solistul Haro, b: toţi membrii trupei, c: chitaristul Kazuki.

        38: Posterul oficial al Otaku Festival 2012 [evident], l-am luat moca în a doua zi de festival [mereu se întâmplă aşa]. L-am pus acolo sus pentru că ilustraţia aia e superbă. 41: Desenul ăsta l-am făcut pe vremea când eram obsedată de melodia compusă cu Megurile Luka, "Just be Freinds". 43: O mititică foaie printată la mine acasă cu un fanart Durarara! genial. 42: Unul dintre desenele mele mai vechi, l-am aranjat puţin înainte de a-l pune sus. 44: Asta e o ilustraţie oficială din No.6, făcută tot cu imprimanta mea care la momentul ăla nu prea mai avea cerneală.45: Nişte stickere [lipite şi ele cu scotch pentru a le putea refolosi] pe care le aveam de mult timp şi pe care le ador.

        39: Un poster destul de vechi [Otaku 2011] cu Black Rock Shooter, pe care-l aveam acolo şi înainte de schimbare. 40: Despre ăsta şi acum mă întreb dacă e oficial sau e un fanart - Yana Toboso [mangaka Kuroshitsuji] desenează chibi similar cu cei din poster, dar niciodată n-am avut şansa să-i observ chibi-urile atât de bine încât să-mi dau seama. 46: Vai cât ador poster-ul ăsta! E absolut superb, e primul lucru care-mi pică acum în ochi când mă trezesc.

        47: Rar vezi postere cu Vampire Knight în care s-o găseşti pe Sayori [prietena lui Yuuki]; tind să cred că acelea am fi eu şi Misaki, dar habar n-am care ar fi care. 48 & 49: Două dintre fanart-urile alexielei, le aveam de mult timp dar nu le-am găsit un loc pe pereţi. 50: Şi un ultim poster Vampire Knight cu cei doi superbi protagonişti masculini.

Şi asta e tot. Cică. Mi-a luat juma' de zi să scriu chestia asta, cu nişte întreruperi diverse. Mâine vă arăt colecţia de manga şi puţinul merchandise pe care-l am.

Un comentariu:

  1. M-am îndrăgostit de pereţii tăi.
    Şi-mi place ordinea.
    Când ne prezinţi manga ar trebui să ne prezinţi şi restul de postere ^^

    RăspundețiȘtergere

 
back to top