Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

luni, 17 decembrie 2012

松下優也 - Naked Night

"Let me see your everything
Tonight"


       Dorinţa lui arzătoare a devenit din prima secundă suferinţa mea. Vocea lui melodioasă care mă chema ca un miraj al fericirii, cu şoapte dulci şi cuvinte imposibile, îmi făcea sufletul să sângereze, iar fiecare replică era ca un glonte înfipt adânc în iubirea mea. M-a sfidat, m-a trădat cu cineva inexistent care aş fi putut fi chiar eu, m-a înşelat cu un zâmbet sincer pe faţă şi cu pasiunea în ochi şi m-a lăsat, în final, satisfăcută de ideea crudă a unui viitor imposibil.
       Şi are de gând să mă lase, încet, dar sigur, şi fără bani.

      "Naked Night" este una dintre noile melodii de pe noul album compilaţie U 〜BEST of BEST〜 al lui Matsushita Yuya, lansat pe 5 decembrie. Videoclipul melodiei se găseşte pe compilaţia  U 〜BEST MUSIC VIDEOS〜 [care defapt conţine toate videoclipurile lui de până acum :))], lansată în aceeaşi zi şi care sper că va ajunge cât de curând şi pe raftul meu.
      Când am auzit prima dată melodia, un preview de un minut jumătate, defapt, mi-a venit să-mi iau viaţa şi să mi-o arunc pe fereastra camerei mele, care, apropo, are gratii. Am auzit, înţeles şi procesat versurile din prima secundă şi am rămas cu gura căscată, probail palidă şi plină de regret. Am reuşit să mă abţin să nu ascult preview-ul până la epuizare , iar când melodia a ieşit am avut o scurtă moarte psihică. Mai rău ca la SEE YOU.
      De ce oare toată consumarea asta intelectuală pentru o melodie, vă întrebaţi? Titlul explică totul. "Naked Night" este un soi de baladă R&B care abordează ca subiect principal consumarea unei iubiri în mod fizic, cu versurile scrise dintr-o perspectivă subiectivă. Zici că v-am scris un eseu analistic ca la ora de română :)) [în ultima vreme capul meu a fost atâââât de împuiat cu limba română pe care-o fac la şcoală încât...]. În principal, este o melodie despre sex.
    Dar mie personal nu-mi place să folosesc cuvântul ăla - mi se pare că face referire la un act în care sentimentul din care ar trebui să se nască actul în sine nu mai există. Dar să lăsăm opiniile mele. Ehemm...
_________________________
     "Yuya, cum ai putut să-mi faci aşa ceva?! Tu faci mişto de mineee?! Vrei să nu-mi mai arunc banii pe tine, ziii, asta vrei? I-auzi la el, 僕の上で踊る君を, "tu care dansezi deasupra mea"...EU...deasupra...TA? Să te ia draaaacu de nesimţit, adică ce faci tu aici, îmi dai idei?! Cum e posibil aşa ceva, cu aşa cruzime n-am mai fost tratată în toată viaţa mea. De ceee...? De ce îmi şopteşti frumos idei care mă fac să mă gândesc la lucruri care nu vor fi posibile niciodată, de ceeeee?"

     Pentru că vrei banii mei? Ţi-i dau dragă, stai liniştit.

     Cam aia a fost prima mea impresie concretă a melodiei, după ce m-a lăsat fără cuvinte. Mi-a trecut însă repede, iar imaginaţia mea a fost secată din prima secundă. N-am putut, pur şi simplu n-am putut şi nici n-am vrut să-mi doresc aşa ceva de la bun început, dar acum aud că el o vrea? Cu noi toate care-l iubim, care ne aruncăm banii şi o bucată solidă din suflet pentru el?
      Şi tot îl iubim. Poate şi mai mult acum când am aflat că e dispus să facă aşa ceva pentru [sau cu] noi. Adică cele mai directe versuri le cântă în engleză, să fie sigur că toată lumea înţelege cât de doritor e el - "your body up & down", "take off your clothes" and such. Şi eu te vreau dragă, adââânc cum spui tu, adââânc am să-mi înfig unghiile în gâtul tău şi am să ţi-l rup încet în timp ce-ţi aud ţipetele înecate de durere.
_________________________
     Aheem! Cam atât cu lamentările, vărsarea de nervi şi dorinţele sadiste. După şocul de la prima ascultare, persoana mea tolerantă, alături de urechile mele care trimiteau semnale infinite de me gusta creierului meu, m-au ajutat să pot asculta melodia asta cu sufletul împăcat. Ironic e că versurile în engleză nu le-am înţeles decât parţial şi numai după ce le-am căutat pe net. Foaaaarte ironic.
     Deşi abordează subiectul pe care-l abordează, Naked Night este o melodie foarte frumoasă. În nici un caz porcoasă sau scârboasă sau ceva de genul ăsta. Versurile sunt subtile, profunde, cu subînţeles şi cântate cu o calmă pasiune de către un Yuya care nu cânta şi cum te-ar "dori" pe tine, ascultătoarea feminină, ci ca şi cum te-ar iubi. Nu ştiu cine le-a scris [internetul nu mă ajută], dar mi se par prea complexe şi deştepte ca să fie scrise de Yuya - care are şi el câteva melodii scrise de el care sunt chiar foarte frumoase, dar sunt mult mai realiste şi directe, inspirate cu siguranţă din propriile lui experienţe. [Late night edit] OH DOAMNE...Ooooo Doamne! Yuya a scris el cu mâna, sufletul şi imaginaţia lui versurile alea. Respectul meu a devenit aproape infinit! Adică...m-a torturat...cu sentimentele lui pure şi personale. Tot ce mai lipseşte acum e să-l văd compunând o melodie şi pot spune că sunt fericită că-mi dau banii pe el şi muzica lui.
      Melodia este, cum am mai spus, un soi de baladă R&B. După mine, melodia nu e destul de up-beat ca să fie numită un cântec pop, dar nici destul de lentă ca să fie numită baladă. E genul de melodie din repertoriul lui Yuya care mie-mi place [dacă ar fi să mă gândesc la melodii asemănătoare, mă gândesc la Mr. Broken Heart, 2 of Us şi probabil L.O.L şi Loving Loved]. Din ce aud eu pe acolo înafară de vocea lui Yuya se găsesc un pian, genul acela de percuţie sintetică folosită destul de des pentru crearea unui ritm constant şi nişte baking vocals făcute tot de Yuya care se amestecă cu planul central al vocii lui. Are o notă frumoasă, puternică şi destul de lungă undeva către finalul melodiei, dar în rest cântecul e relativ simetric.
    Videoclipul este tipicul PV-urilor [pv înseamnă tot videoclip, e un termen japonez care înseamnă "promotional video"] lui Yuya, adică el, în toată spelndoarea lui, dansând [aici acompaniat de doi alţi dansatori] şi cântând. Prima dată când am văzut PV-ul mi-a plăcut, dar mă aşteptam la mai mult, ceva mai direct, mai explicit, dar să nu înţelegeţi greşit, ceva cum ar fi nişte piele goală, nişte mâini care descoperă încet pielea unei posibile partenere [dar fără să-i arate faţa, aşa e mai misterios şi mai decent pentru fane], siluetele unor profile care se apropie încet să formeze un sărut, îmbrăţişări mai pasionale sau şuviţe de păr care ascend şi descend, motive din astea subtile.
     Însă, la o a doua vizionare mai atentă a videoclipului am observat defapt cât de valoros şi bine gândit este. Coregrafia este absolut superbă, este o metodă mult mai deşteaptă şi subtilă de a ilustra versurile melodiei. Modul în care dansatori se mişcă, în care cadrul se schimbă [asta ţine mai mult de montaj, dar fie], culorile alese, perspectiva şi lumina, totul e perfect. De unde îmi dau seama că lumina e aranjată cu cap? Yuya e puţin mai bronzat, el care în SEE YOU [adică în iulie] avea piele albă ca laptele. Atât de bine îl cunosc :)).
    Există două ipostaze ale videoclipului, care se diferenţiază foarte simplu prin contrastul deschis-închis. Pielea lui Yuya şi nu numai sunt frumos expuse odată prin faptul că el şi dansatorii sunt îmbrăcaţi în prima fază cu nişte maiouri care le descoperă braţele. Există nişte bucăţi pe acolo prin coregrafie foarte frumos sincronizate cu versul ăla în care-mi spune el mie să mă dezbrac "acum!" [nu pot, nu pot să nu fie ironică], în care ne mai arată nişte piele. Vorbind de coregrafie, există acolo o fază miştoacă în care Yuya  se pune frumos paralel cu podeaua, rezemându-se într-o mână şi cu tălpile încă pe podea şi...practic, îmi mişcă frumos şi repetitiv bazinul. Nu e prima melodie/secvenţă în care face asta, dar fie. Momentul a omorât fanii atât de tare încât ăsta a fost prima fază despre care am aflat înainte să văd videoclipul.
    Se pare că cele două costumaţii pe care le poartă Yuya în videoclip sunt inspirate după Kayne West [copilul e mare fan al culturii americane]. Nu mă omor după tentele hip-hop în modă, dar stilistul lui Yuya ştie cum să-l facă pe frumosul nostru...frumos. Există, de asemenea, o alternanţă superbă între cadrele închis-deschis, plus nişte momente în care Yuya îmbrăcat în negru cântă alături de Yuya îmbrăcat în alb. Ceva simplu, dar n-am să-i spun tipic, am să-i spun clasic.
    Şi Naken Night mi-a reconfirmat...Yuya are nişte craci DELICIOŞI.
   Şi aaa daa, am ajuns să cred că inclusiv părul de la subraţ al lui Yuya e sexy. Asta e cumva ceea ce s-ar numi iubire necondiţionată?
See You.
[Few seconds later edit] LOOOOOOOOL! Dailymotion mi-a categorisit videoclipul ca fiind cu "conţinut explicit", LOL! Probabil pentru the "naked" din titlul :)).
[Much later edit] fanboy-ul Michael Jackson din Yuya şi-a făcut loc şi în melodia asta, that is so cute.
[Just before posting edit] 131 de screecap-uri, 28 de gif-uri şi în timp ce le sortam mi-am dat seama că cel mai simplu e să văd TOT videoclipul. Din nou...şi din nou...n-am reuşit să dorm. Pot să jur că am început să scriu asta undeva pe la ora 9.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
back to top