Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

duminică, 4 noiembrie 2012

Nijikon 2012.

I have feels for this!

      Mereu am visat la eternitate ca la ceva care poate fi al meu numai dacă mi-l doresc. Dar acum când îmi văd fericirea efemeră înşirată în faţa ochilor mei, ideea de etern mi se pare un blestem. Fie că fericirea se materializează în ţipetele entuziaste care mă lasă răguşită, în cărţile frumoase care mă privesc de raft, în acea clătită fierbinte pe care am mâncat-o cu furculiţa sau filozofia inutilă a vieţii pe care o înşir alături de iubirea mea.
      A doua şi, defapt, ultima zi a festivalului Nijikon 2012 a venit cu noi surprize şi descoperiri. Am ajuns la Palatul Copiilor, alături de două fete din Braşov care au stat la mine, undeva pe la ora 12. Am revăzut-o pe Roia-chan şi m-am regăsit undeva pe parcurs cu a mea Misaki.
De la stânga la dreapta: Tsubaki [cosplayer român, I think that's her name], Livia...Lidia...smth like that [tot un cosplayer român, evident], Gustav Ljungdahl [cosplayer suedez], Lina Lau [the beauty from Hong Kong], Shookie Monster [din Norvegia, aici fără costum] şi Darth Vader alături de Stormtrooper [reprezentaţi ai Legiunii 501]
      Undeva pe la ora unu cred că a început un panel despre cosplay, cu Lina Lau, Shookie Monster, Darth Vader, un cosplayer suedez pe care parcă-l chema Gustav şi doi cosplay-eri români. Le-a fost pregătit un set de întrebări şi publicul a fost invitat să le pună întrebări, de asemenea. Au povestit o grămadă, chestii interesante - despre costumele lor, despre cum au început să facă cosplay, despre diferenţele despre cosplay şi modul în care oamenii îl percep pe mapamond. A pus cineva o întrebare deşteaptă - care a fost cea mai amuzantă reacţie pe care aţi primit-o atunci când aţi făcut cosplay? Lina Lau a venit cu ceva genial - făcea cosplay după Nezumi din No.6 şi mama ei credea că are ceva de-a face cu Twilight. 
      Apoi s-a dat startul la concursul de cosplay - reprezentaţii. Au fost numere slabe, dar şi numere bune. S-a început cu un număr foarte interesant care a fost pe post de deschidere, dar putea foarte uşor să ia un premiu dacă făcea parte din concurs: costume bine făcute, mişcări interesante şi prezenţă scenică relativ impunătoare. Apoi, undeva pe la mijlocul concursului, Stormtrooper [din Legiunea 501, grupul de cosplay-eri din Star Wars] a venit pe scenă, a spart audienţa cu un dans epic şi l-a făcut pe Vader să spună "So this is what you do on your days off".
Boom Service cu "Happy Tree Friends"
      Concursul în general a fost drăguţ: s-a deschis cu două fete care făceau cosplay din Nana, iar una dintre ele a cântat live, chiar decent. Au mai fost ceva cosplay-uri mai serioase, apoi s-a trecut la chestiile amuzante. Trebuie menţionat grupul care făcea cosplay din Vampire Knight [dacă aveau costume mai serioase totul era foarte mişto], Boom Service, bineînţeles! [cosplay după Happy Tree Friends], care au fost absolut epici şi un grup superb al cărui nume nu l-am reţinut [founded out later, it's Zettai Asayra], care a avut un cosplay expresiv, profund, complex, frumos, superb lucrat şi extraordinar de bine interpretat.
Locul 1 la concursul de reprezentaţii. SUPERB!
       Sunt total de acord cu modul în care s-au acordat premiile - Boom Service a luat locul 3, locul 2 a fost câştigat de o tipă care a făcut un cosplay epic după un Dementor [Harry Potter], care s-a concentrat mai mult pe skit decât pe costum, dar şi costumul a fost bun. Locul I a fost acordat acestui grup extraordinar de care vă spuneam mai sus - au avut o reprezentaţie superbă, au folosit motive tradiţionale japoneze din care au inventat un mic scenariu, totul pus perfect cap la cap. Sunt aproape că au lucrat singuri acele panel-uri [e foarte posibil să aibă o denumire specifică - panourile alea în spatele cărora te poţi schimba], fiecare cu două feţe portretizând o anumită stare [a vieţii, a universului, ei ştiu], în orice caz, superb pictate. Au folosit pe fundal o melodie care a avut impact imens, dublu asupra mea fiindcă o ştiam deja.

      După cosplay am vrut să merg la host club, dar tona de fete care a ieşit din sală şi aglomeraţie inexistentă de pe coridoare m-a făcut să-mi dau seama că şi astăzi coada s-ar putea să fie mare. Şi chiar era. Nu-mi pare rău, mândria mea e intactă şi oricum, nu mă aşteptam la ceva extraordinar de la nişte amatori - doar eram curioasă. Să vedem dacă la Otaku sau la anul se mai organizează ceva de genul, având în vedere popularitatea evenimentului.
      La concursul de AMV n-am mai stat, am dus-o pe Misaki până la metrou şi m-am întors, le-am luat pe fete, am trecut pe la mine acasă şi le-am dus la gară. În mare, Nijikon 2012 a fost frumos, bine organizat, la fel ca de obicei, dar cu elemente noi şi interesante. Ce mi-am dat seama după aceste două zile - că am ajuns să am o anumită experienţă, că entuziasmul de la început s-a dus şi că fanii anime din România lasă de dorit.
      Au băgat Gangnam Style la screening. Şi Shookie Monster plus Gangnam. EPIC.

Happiness >.<

P.S.:Îmi pare atââââât de rău că nu pot să pun poze, dar n-am avut aparatul. Voi stalk-ui netul şi când cineva poastează ceva, voi da şi eu embed or share aici.
[Later edit] YEAAAH s-a pus video cu  câştigătorii de la reprezentaţii. Nu e de o calitate extraordinară, pentru cei interesaţi să vadă costumele [superbe!] expresiile cosplay-erilor [din nou superbe!] şi panourile alea geniale mai în detaliu, poze se găsesc pe facebook şi forumuri. Now all that's left is a picture with the cosplay panel. 
[Even later edit] Mai găsişi poze, de data asta făcute de Nicu Buculei [all rights reserved :))] 
[100000th edit] Am updatat videoclipul cu câştigătorii la cosplay reprezentaţii. Pare'se că mai tot concursul e acum pe youtube. Mai există un videoclip cu aceeaşi reprezentaţie pe pagine de facebook a grupului, link here, care e filmat dintr-o perspectivă mai bună, dar cu aparat mai puţin bun [sunetul zgârie].

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
back to top