Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

duminică, 17 iunie 2012

Mirai Nikki

DEAD END.


     Amano Yukiteru este un băiat singuratic, care preferă să observe lumea decât să interacţioneze cu ea. El ţine un jurnal în telefon lui în care relatează lucrurile pe care le observă în jurul lui şi comunică doar cu prietenul lui imaginar, Desu Ex Machina, zeul timpului şi spaţiului. Totuşi, Yuki află mai târziu că Deus nu este doar un fragment al imaginaţiei lui, ci un zeu adevărat care-l va implica pe Yuki într-o joc al supravieţuirii. Concurenţii acestui joc posedă fiecare un jurnal care le prezice viitorul, fiecare jurnal având abilităţi speciale, care conferă posesorului atât avantaje, cât şi dezavantaje. Obligat să se lupte contra altor 11 inamici, să omoare pentru a nu fi omorât, Yukiteru are doar 90 de zile pentru a supravieţui, devenind astfel zeul timpului şi spaţiului.
     Însă "Yukki" nu va rămâne singur. Va fi mereu urmărit de persoana care-l iubeşte cel mai mult, şi pe care se va găsi obligat s-o iubească.
     Mirai Nikki [Jurnalul Viitorului] este un anime care mie mi-a întors creierii pe dos, m-a făcut să râd isteric şi m-a făcut să-mi dau seama cât de mult iubesc sângele. Nu m-a înnebunit, m-a făcut să vreau să fiu nebună.
     Ceva spoilere din primul episod, pentru a explica mai bine următoarele paragrafe: Yukiteru este urmărit de colega lui, Gasai Yuno, care este de asemenea un jucător în acest joc. Yuno este obsedată de Yuki, îl iubeşte într-un mod criminal şi va avea o influenţă imensă asupra lui.
    Am ales Mirai Nikki pentru că ideea de la care pornea mi se părea foarte interesantă, un joc pentru supravieţuire. Anime-ul în sine este un mister sângeros care prezintă latura crudă a unei lumi dominată de egoism şi obsesii.

      Povestea este foarte bine gândită, imprevizibilă şi complexă. Este graduală, aş putea spune, evolează frumos şi neaşteptat şi fiecare episod te lasă în suspans. Ideea de a folosi [în principal] telefoane mobile pentru a prezice viitorul este interesantă, iar modul în care jurnalele funcţionează este gândit într-un mod care crează astfel relaţii şi contacte între personaje.
       Grafica este demnă de un anime din 2011, figurile lui Yuno fiind partea cea mai extraordinară. Să nu uităm de sânge şi modurile epice în care mor unii.
      Coloana sonoră este o nebunie, începând de la opening şi până la secvenţele de acţiune rapidă. Seiyuu îmi sunt în mare parte necunoscuţi, dar Murata Tomosa face o treabă excelentă în a-i da viaţă psihopatei Yuno.
      Personajele au o mare importanţă în toată valoarea seriei, dar sunt stereotipice şi accentul este pus pe slăbiciunile lor. Yukiteru este slab, fricos şi neexperimentat, dar pe parcursul acţiunii se schimbă într-un mod care-l face pur şi simplu delicios către final. Psihopata şi obsedata Yuno Gasai se încadrează în mai puţin întâlnitul stereotip yandere [opusul mult mai cunoscutei tsundere - o yandere îşi exteriorizează afecţiunea într-un mod excesiv]. L-aş menţiona şi pe Akise Aru, care *spoiler* moare în cel mai epic mod, adică corpul lui încă merge fără cap, care m-a atras din prima lui secundă pe ecran. Plus, e făcut de Ishida Akira, pe care-l ştiam din superbul lui rol al lui Tabuki Keiju din Mawaru Penguindrum.
Akise Aru
       Nu recomand Mirai Nikki celor care nu tolerează copârţeala şi sângele, dar anime-ul, după părerea mea, nu este unul dintre cele mai sângeroase. Misterul este foarte bine construit şi vă va ţine în suspans, iar pe Yuno unii o vor iubi, alţii o vor urî.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
back to top