Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

marți, 26 iunie 2012

FANTASISTA

さっきまでの雨が
嘘のように消える

      Vălul întunericului se ridică, iar odată cu lumina care inundă cameră reflexia mea apare în oglinda grandioasă, făcându-mă să gândesc cu narcisism cât de frumoasă sunt. Totuşi, atunci când ies sub lumina soarelui care mă arde, văd că sunt doar un fragment superb din această lume plină de frumuseţe. Ajung să iubesc această lume pentru că în ea există oamenii care mă fac în fiecare zi să-mi uit suferinţa. Ploaia care acum câteva secunde cădea, acum dispare precum o minciună. Aş vrea să-i iau de mâini şi să zburăm departe, cu zâmbetele noastre tâmpite pe feţe, pentru ca apoi să dansăm graţios pe fundalul iubirii noastre nebune. Totul se umple de lumină, lumină caldă care nu mă mai arde sau orbeşte, doar pentru ca în final să ne spunem adio. Dar atunci când începe o nouă zi, ecoul amintirilor frumoase ne aduce din nou împreună. Doar pentru a fi purtaţi departe, alături de visele noastre, spre o viaţă mai frumoasă.
      FANTASISTA, acum îmi dau seama, mi-a amintit de importanţa prietenilor mei. Şi de cât de genial poate cânta Mamo-chan, bineînţeles.
      De Miyano Mamoru am pomenit chiar de ziua lui, acum câteva săptămâni. Din ziua respectivă am început să ascult cel mai recent album al lui, FANTASISTA, şi nu m-am săturat de el nici acum. Cum să te saturi de Mamo-chan?! Albumul a fost lansat undeva prin aprilie anul ăsta şi mi se pare cel mai bun din ce am ascultat eu din muzica lui Miyano-san [am ascultat primul lui album "BREAK"...toamna trecută parcă, dar n-am simţit că e atât de bun încât să-l pomenesc].

        Coperta oficială a albumului este defapt asta de mai sus, dar există mai multe versiuni, iar eu am ales-o pe cea care mi-a plăcut mai mult [aia de la început e coperta versiuni cu DVD]
      N-aş putea spune că muzica lui Mamo-chan e neapărat schimbată, poate puţin mai...adaptată sound-ului recent; în comparaţie cu BREAK [2008], se simte diferenţa de timp. Albumul ar putea fi clasificat ca fiind j-pop, dar nu este neapărat un album generic, ci mai mult un amalgam de mai multe interpretări:

 1. EGOISTIC - Ca şi început, EGOISTIC este melodia perfectă. Este înnebunitoare, poate dă puţin în mainstream, dar mie personal îmi distruge imaginaţia. Mi-am imaginat atâtea scenarii explozive cu melodia asta în căşti, încât atunci când o aud, simt cum îmi iese fum din creieri. Iar PV-ul este ABSOLUT, pentru că avem şansa de a vedea cracii perfecţii ai lui Mamo-chan în mişcare. Omul ăla sexy dansează genial
 2. Burning Point - "Aud dubstep", ăsta a fost primul lucru la care m-am gândit când am ascultat melodia prima dată [after the usual me gusta in the beginning], deşi melodia numai dubstep nu e [are ceva something-uri pe la minutul 2:30].
 3. オルフェ [Orpheus] - Genialul opening de la Uta no Prince-sama este şi pe FANTASISTA. Ah, melancolia! Deşi încă îmi place melodia, având în vedere că deja o devorasem, uneori mai treceam peste ea. Ceea ce înseamnă că nu neapărat extraordinară, ci doar ciudat de genială. [My imagination while listening to this: I can see Shou-chan!]
 4. FANTASISTA - Oh Doamne...! Iubirea mea, melodia asta! Preferata mea de pe întregul album, FANTASISTA este magică, eu personal simt cum mă prinde într-o vrajă luminoasă din care nu vreau să mai ies [e ca un drog, scurt :))]. Are nişte versuri superbe, pe care, mulţumită naturii clare a melodiei, le-am înţeles în mare parte. Plus, cu FANTASISTA pe fundal, tot ce-mi puteam imagina erau nişte săruturi pasionale şi nişte figuri din acelea care parcă stăteau să se topească. Pe scurt: iubire. "Vom porni către o lume încă necunoscută nimănui/Voi trăi numai pentru tine".
 5. SUPER★SOUL - Up-beat, drăguţă şi plină de un sentiment care mă face să zâmbesc fericită. Îmi vine să iau pe cineva de mână şi să fugim, să ne aruncăm în mare şi să ascultăm melodia asta.
 6. Secret Line - Acum..."Văd VALS!". "Secret Line" mi-a pus mie în faţă o sală din aceea luminoasă de bal în care două personaje frumoase dansează graţios. Iar kokoro-ul mi s-a topit când Mamo-chan a spus frumos "suki da yo, aishiteru". 
 7. ヒカリ、ヒカル [Hikari, Hikaru] - Una dintre preferatele mele de pe album, "Hikari, Hikaru" este o melodie superbă despre lumina dragostei [hikari înseamnă lumină]. În refren Mamo-chan interpretează o melismă care, ca de obicei, sună superb.
 8. 燦灯歌 [Sanbika] - Este un câtec de dragoste distrugător de trist, din ce am înţeles eu, tratează motivul despăriţirii dureroase. Ironic este faptul că nu mi-am dat seama de asta până când nu mi-am imaginat, cu cântecul pe fundal, o astfel de despărţire. 
 9. エベバデダッゴナカッピョヘーン - N-am să încerc să trec în romanji titlul câtecului [nici nu ştiu toată katakana], pentru că din ce am văzut, arată mult prea ciudat. Melodia este simpatică, şi totuşi relativ insuportabilă, pentru că are acel sunet care-mi aminteşte de cowboy. Un cowboy Mamo-chan ar fi, bineînţeles, adorabil, dar tot mi se pare stupid.
 10. innocence - Altă viaţă! După nebunia aia de mai sus, "innocence" este o minune. Dacă mă gândesc un pic, îmi aduce aminte de "Orpheus", într-o anumită măsură [amândouă au acelaşi tip de optimism]. Frumooos...şi asta a fost folosită în UtaPri, deci d'aia mi se par mie puţin similare.
 11. DREAM FIGHTER - Numai laude pentru Mamo-chan fiindcă el şi-a scris versurile la asta. În general, pe lângă alţii cooperatori care se ocupă de versuri, pe FANTASISTA are şi Mamo-chan câteva melodii scrise de el [informaţii aici, kanji-urile astea 作詞 însemnând ceva gen "versuri"]. DREAM FIGHTER iarăşi dă întrun sound din ăla maistream, dar tot sună bine şi are un mesaj pozitiv şi un PV în care, ca de obicei, Mamo-chan este ADORABIL.
 12. Beautiful Life - Genial mod de a încheia albumul, titlul melodiei spune totul despre piesă în sine. Îmi aduce aminte, tot din cauza titlului, de Beautiful World, ultima melodie de pe albumul Instinct al celor de la GRANRODEO
         Dacă vreţi să-l ascultaţi pe Mamo-chan, recomand ca punct de pornire FANTASISTA [şi single-ul Orpheus e la fel de bun, dacă vreţi ceva mai scurt]. Este un album care le are pe toate, de la melodii rapide, nebune, ameţitoare, la balade relaxante. Acum am început să ascult SUPERNOVA a minunaţilor ăştia de la GRANRODEO, deoarece Koori-chan că ar fi bine să-l ascult înainte să ajung pe la ea la Braşov. KISHOW RULLZ!!! Genial mod de a încheia o postare despre Mamo-chan.

   Niciun comentariu:

   Trimiteți un comentariu

    
   back to top