Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

sâmbătă, 18 februarie 2012

Arakawa Under the Bridge

Pentru că totul e mai interesant
sub un pod decât deasupra lui.
Inclusiv amorul.


       Moto-ul familiei Ichinomiya este "Niciodată să nu datorezi nimănui nimic". Când însă Ko Ichinomiya, singurul fiu al preşedintelui puternicii companii Ichinomiya, îşi pierde pantalonii şi cade în râul Arakawa apoi este salvat de o fată drăguţă şi ciudată pe nume Nino, ajunge să realizeze că îi datorează cuiva chiar viaţa lui. Pentru a-şi plăti datoria, fata însă îi cere să "o iubească"; astfel că Ko devine instantaneu iubitul ei, fiind nevoit să se mute pe marginea râului alături de Nino. Acolo întâlneşte o serie de personaje ciudate, printre care un demon-ţestoasă, o călugăriţă care este defapt bărbat, un rock star cu faţa în formă de stea şi alte ciudăţenii. Ah, şi Nino pretinde că ar veni de pe Venus.

        Aseară am terminat sezonul 2 din Arakawa [într-o zi!], so here's my thoughts about this awesome crap. Am început Arakawa în primul rând pentru că personajul principal este făcut de KAMIYA HIROSHI, apoi pentru că mi se părea interesant. Primul sezon l-am văzut acum puţin timp şi trebuie să spun că al doilea mi-a plăcut mai mult. So let's get into it:
        Poveste...nu prea e. Arakawa e genul de anime la care poţi să-ţi foloseşti cam un sfert din creier şi tot ai să-l înţelegi. Este o comedie, dar nu pot să spun că a excelat în a mă face pe mine să râd. Au fost momente în care chiar nu m-am putut opri din râs, dar şi faze plictisitoare. Still, it was enjoyable. Trebuie să spun totuşi că întregul cadrul este destul de original, iar modul în care sunt prezentate glumele este destul de organizat. Personajele arată bine, podul arată normal şi râul e plin de peşti, ceea ce e ciudat. Avem şi lupte, anormalităţi şi de toate.
        Grafica arată biine, mai ales că la începutul episoadelor sunt prezentate nişte secvenţe care ar trebui să fie cumva deştepte [mie mi se pare că se face mişto la greu uneori, totuşi] şi animaţia lor e superbă. Opening-urile au fost amândouă un deliciu, privirile personajelor sunt uneori prea expresive şi modul în care părul lui Nino se ridică perfect sus uneori e ciudat.
        Sunetul...aaaa, Etsuko Yakushimaru. Don'şoara asta a scris, compus şi cântat ambele opening-uri, plus la fel pe alea din Mawaru Penguindrum. Muzica ei e ciudată, prezintă anormalul nebunatic ca pe ceva normal. Vocile au fost GENIALE \m/: Kamiya Hiroshi în rol principal, Nino e făcută de Maaya Sakamoto [Ciel Phantomhive din Kuroshitsuji, Haruhi din Ouran Highschool Host Club sau Crona din Soul Eater], apoi Tomokazu Sugita, Koyasu Takehito şi Miyuki Sawashiro
        Personajele...oh maah fuckin' good, avem o gaşcă de nebuni superbi care te omoară cu ironie everyday. Nu prea evoluează [un pic în sezonul 2], toată lumea are un mister în spate şi fiecare te face să râzi cumva.
        Ko Ichinomiya sau Recruit [noul nume pe care-l primeşte când se mută sub pod] este tipul tău normal. Sau cel puţin aşa pare. Defapt este un tânăr neexperimentat, uneori perfecţionist şi egoist, care ştiieee cât de tare e el findcă tac'su e cine e, dar asta nu-l face neapărat îngâmfat. E sincer, uneori direct şi pot să spun că are nişte chiloţi geniali. Just see for yourself.

         Nino este o auto-proclamată venusiană care se ocupă cu aprovizionarea cu peşte a întregii comunităţi. Adică pescuieşte ca o sirenă noaptea în lac şi părul îi străluceşte ciudat de interesant. Niciooodată nu spune ceva inutil [e singura care poate fac asta], e şi ea la fel de inexperimenată ca şi iubitul ei şi vede căsătoria într-un mod total unic. Again, just see for yourself.
        HOSHIIIII sau rock star with a star face. Vocea lui de afon [sau nu?] îi aparţine zeului ironiei [şi mai nou sado-masochismului] TOMOKAZU SUGITA [Kyon din Haruhi Suzumiya]. Are talent zeeero şi iubire pentru Nino la puterea a unşpe mia. Când cântă, te distruge \m/

Ce e genial e că ilustraţia e făcută de Yana Toboso [mangaka-ul Kuroshitsuji]
         Apoi ar mai Sister, care e practic un bărbat îmbrăcat ca o călugăriţă care poartă după el [ea?] pistoale, mitraliere şi cuţite şi vede în orice faţă nou un "intrus". Maria este sadista grupului care tratează bărbaţii ca pe câini şi oile ca pe zeităţii; apoi o avem pe P-ko, care se ocupă cu grădinăritul şi trăieşte o dragoste imposibilă pentru demonul-ţestoasă "the kappa". Iar demonul-ţestoasă, care mai e pe deasupra şi primarul comunităţii, se dovedeşte a fi cel mai tare în momente imposibile. Şi muuulţi alţi care n-au cum să nu te dea pe spate.

        Personajele sunt tot ce face povestea genială. Sunt faze absolut epice, cele mai tari fiind eşecurile în amor ale lui Hoshi, momentele Sister-Maria [Sister fiind masochistul] şi faza aia în care băieţi s-au prefăcut că sunt fete timp de şase zile, până când au luat-o razna. ŞI HIMOOOO \m/ Asta i-o fredonam mamei prin casă şi mi-a zis că sunt enervantă = exact ceea ce vroiam.Next anime is BAKUMAN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
back to top