Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

miercuri, 4 ianuarie 2012

Mardock Scramble: The First Compression


               Tânăra prostituată Rune Balot este luată în grijă de către ambiţiosul manager de casino-uri, numit Shell, care îi dăruieşte tot ce ea ar putea dori. Curioasă să afle de ce el a făcut atâtea pentru ea, se va documenta în legătură cu trecutul lui, lucru care îi va aduce sfârşitul, Balot fiind închisă într-o maşină care apoi va exploda.

       Din cauza ratei înalte a crimei din Mardock City, o organizaţie numită "Scramble 09" se va forma, care, cu acordul poliţiei, va folosi metode extreme şi, în alte privinţe, ilegale, pentru a restabili liniştea în oraş. Un doctor din această organizaţie o va slava pe aproape moarta Balot, reasamblându-i corpul cu fibră sintetică armată. Când se va trezi, va afla că subconştinetul ei a ales răzbunarea împotriva celui care încercase s-o omoare.

       Deci mi-e un sooomn. Dar scriu asta pentru că aşa vreau. În primul rând, în seara asta vroiam să văd Whisper of the Heart, pe care îl downloadasem zilele trecute. Un câta-mai fişierul de 11 giga pentru un film de o oră jumătate, rip direct de pe BluRay, 1080p şi 10bit. Adică bun de pus pe televizorul HD, nu pe laptopul meu cam plin. Nu mai văzusem niciodată un videoclip aşa mare [sau anime în general, numai chestii mici] în 1080p, pe deasupra şi 10bit. Pentru 10bit am frecat ceva codecul extern al player-ului meu şi acum nu am probleme, cel puţin cu videoclipuri 720p. Dar când am încercat să văd fişierul ăsta gigantic...la început îmi făcea şi imaginea şi sunetul pauze, apoi sunetul mergea înainte şi imaginea rămânea în urmă. L-am frecat bine vreo oră, apoi m-am dat bătută pentru că vroiam să mă uit la ceva, nu să frec setări. Deşi vroiam să-l văd mai mult decât pe ăsta, Mardock era singurul film pe care-l aveam în calculator. Deci nu m-am chinuit prea tare să-l înţeleg. Şi nici voi nu trebuie să vă chinuiţi să înţelegeţi ce am scris aici dacă nu ştiţi despre ce vorbesc.

       Nooow (:|...Mardock Scramble este o serie de trei filme, adaptări după novel-ul cu acelaşi nume. The First Compression se pare că a apărut de curând pe BluRay şi de aia s-a gândit cineva să-l traducă [Thora mai precis] [băă da am chef la ora asta de tehnică imposibil de înţeles]. The Second Combustion [adică partea a doua] abia a fost văzut prin cinema-uri în Japonia în septembrie anu' trecut. Da, suntem în 2012 :->. Şi al treilea va apărea anul ăsta. Deci mai am de aşteptat cam un an aşa să văd frumos şi la calitate bună continuarea. Având în vedere că ăştia au lăsat povestea în cui şi primul film s-a terminat...cu nevoia de o continuare, aş putea spune că e cam mare dezamăgirea.
       Sci-Fi. Am observat că...îmi place, ceea ce mă miră. Deşi, de când eram mică, îmi plăcea să mă holbez la seriale cu rachete şi tâmpenii cu tata. Lui ştiu că îi place Sci-Fi, cred că de la el am luat-o şi eu :)). Mai zice că ar fi şi psihologic dar...hai că e, dar totuşi.
       Povestea...cam grăbită, zic unii. Mie mi s-a părut ok fluxul acţiunii, în contextul în care am văzut filmul când eram destul de obosită, dar i-am acordat o doză bună de atenţie. Altfel nu aş fi înţeles nimic :)). Destul de originală [în contextul în care eu nu prea am văzut Sci-Fi], nu e genială, dar e destul de bine făcută. Ceva detalii, care nu sunt spoilere zic eu: Balot va începe să-l folosească pe Oeufcoque, un material creat de armată, el defapt este un şoarece cu inteligenţă umană care se poate transforma în orice. Inclusiv şosete. Oeufcoque o ghidează pe Balot, prin el ea devine mai puternică [fizic zic] şi între ei se formează o legătură. Acum dacă stau să mă gândesc, chiar a fost grăbită acţiunea. En fin, avem şi ceva acţiune, mai ales când Oeufcoque se transformă într-o armă şi Balot înnebuneşte cu el în mână şi dă maxime de glonţuri. La inamici, ofc. Şi, ca să se ştie, există şi nişte tematici...cum să le zic...nudism ar fi cuvântul. Adică o s-o vedem pe Balot în pielea goală destul de des, dar nu într-un mod care să excite sau ceva.
       Grafica...băă ce înseamnă să vezi, chiar şi rip-uri, nu contează, pe de BluRay.. Mă dor ochii de cât de detaliată e povestea. Nimic genial, să zicem că-mi place cum se îmbracă Balot, îmi place că se joacă frumos cu pistoalele şi acţiunea de destul de bine făcută. I mean ză fights. Cât despre sunet, nimic genial, poate că mi-a plăcut că după ce au lăsat povestea în cui cu un sfârşit la care nu m-aş fi gândit vreodată, au băgat "Amazing Grace". Interesant.
        Personaje. Numai Balot şi Oeufcoque merită menţionaţi, nu de alta dar într-o oră numai de ăştia doi ai cum să te ataşezi.
        Rune Balot. Da, Balot este numele ei mic. Sincer, prima dată când am citit mi s-a părut ciudat, dar având în vedere că numele ei nu e chiar foarte des întâlnit şi în japoneză e pronunţat "barot", lucru ce face o diferenţă. Balot e puţin cam stereotipică, dar nu în modul enervant. În prezent e o fată de 15 ani destul de distrusă şi care nu cred că se înţelege pe sine prea bine, în trecut fiind abuzată urât de tot. Tot ce vrea e să fie iubită. Trebuie să recunosc că asta îmi place la ea.
      Oeufcoque este un tip foooarte interesant. E un şoarece auriu, pentru început. După ce am văzut Mardock şi No. 6 [amândouă au tematici într-o măsură legate de şoareci], ar fi trebuit să mi se facă milă de ei? Eu tot nu-i suport, mi-au cotrobăit bucătăria aproape o lună. Bun, trecând peste asta. Este un şoarece cu inteligenţă umană, să nu uităm. Nu de alta, dar până nu a spus-o el cu gura lui, începusem să cred că şoarecii sunt mai deştepţi decât par -_____-". Şi miroase stări şi sentimente. Cică şoarecii pot mirosi astea pe bune. Haiii, un pic de respect pentru nezumi-tachi. Nuuuuu >:P. La gheaţă cu ei >:). =)). În final e un personaj atractiv prin personalitatea unică şi shot-urile geniale pe care le dă când se transformă într-o armă.
         În final...ahhh nu mai pot se soomn. Abia aşteeept următorul film, nu de alta dar...nu pot să zic că mă enervează că povestea a fost lăsată la dracu' în praznic [pur şi simplu ne-au băgat în suspans şi ne-au dat shot-ul final cu "Amazing grace". shit -__-"], dar nici nu mă satisface. Dar a fost ceva bun, nu m-a plictisit deloc [bine a fost şi scurt], chiar a meritat vizionarea şi timpul aşteptat când l-am download-at.
         Mâine sper să termin Soul Eater, să văd naibii Whisper of the Heart şi să văd Mahou Shoujo Madoka Magica [am auzit numai lucruri bune despre el].

Noaaapte buună.

After one minute edit. Deci...am văzut jumate dintr-un spoiler - adică ce se întâmplă în continuare. TREBUIE SĂ UIT.  

[Months later edit] Recenzie la partea a doua aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
back to top