Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Chihayafuru

      Ayase Chihaya este o fetiţă binevoitore şi cam băieţoasă care nu poate spune că excelează în ceva anume. Singurul ei vis este ca sora ei, care aspiră la o carieră în modeling, să ajungă numărul unu în Japonia. Dar într-o zi va întâlni pe cineva care-i va spune că visele sunt ceva care privesc doar propria persoană şi pentru care trebuie să munceşti din greu. În acelaşi timp, Chihaya descoperă o pasiune pentru vechiul joc tradiţional japonez numit "karuta".
      Un anime nou, încă ongoing [adică nu este terminat, rulează la tv în Japonia], dar pe mine după 9 episoade mă fascinează. [Zici că e No.6, mi-a plăcut din prima şi nu mai pot să aştept următorul episod].

       Povestea e genial de interesantă, totul se învârte în jurul jocului "karuta", care devine pasiunea lui Chihaya, astfel că ea va participa la concursuri pentru a ajunge "regina", cel mai bun jucător feminin de karuta. În copilărie îl va cunoaşte pe Wataya Arata, un geniu când vine vorba de karuta, şi împreună cu amicul ei Mashima Taichi, vor începe să se antreze pentru a deveni mai buni. După ce vor termina ciclul primar al şcolii, se vor despărţi, neştiind nimic unul despre celălalt. În liceu, Chihaya, care crescuse o adolescentă superbă se hotărăşte să înfiinţeze un club de karuta la şcoală. Şi de aici începe nebunia asta frumoasă. More info would be spoilers ^___^.  Anime-ul este categorisit ca fiind josei [femei tinere, deci ceva mai sus de shoujo] şi chiar mi se pare un pic mai serios decât un shoujo, dar tot este superb.
       Am o vagă idee despre cum s-ar putea dezvolta acţiunea, dacă nu impresiile mele sunt chiar adevărate. Singurul lucru la care nu vreau să mă gândesc este cu cine va rămâne în sfârşit Chihaya. Deşi cred că deja ştiu. Când vine vorba de prezis sfârşituri de shoujo, pot spune că sunt destul de bună. Need to make a post about the shoujo genre.
       Grafica e superbă. De aia mă holbez eu la anime-uri noi, after all. Şi peisaje sunt frumos desenate, iar feţele personajelor arată chiar mai bine decât în manga. Cât despre sunet...hmmm hmm...am recunoscut vocea lui Miyano Mamoru [Mashima Taichi] de la prima lui silabă. Deci mă umflu în pene aicea de cât de genială sunt =))). Seiyuu-ul lui Chihaya este o tipă nouă, dar sună bine, iar vocea lui Arata e super kawaii pentru că are acel accent de Fukui. Soundtrack-ul mi se pare bunicel, nimic special, dar destul de drăguţ.
        Personaje...dă-i dracu că sunt geniali toţi. Chihaya e nebună şi directă, ambiţioasă şi superbă. Taichi e făcut de Miyano Mamoru, deci mă topesc când îl aud şi asta e de ajuns să-l facă genial [plus freza aia şi replica shot din ultimul episod "Now look here. You shouldn't be running to a guy's room like that. I'm not gonna let you in."]. I've gotta breathe. Fan-girl moment. N-am putut să ţip că doarme lumea la ora asta. KYAAH. :-<. Cât despre Arata...eeeh, sper doar că se va termina bine.
        În final...abia aştept următorul episod, ce să mai. Dacă n-am avut răbdare să se termine ca să scriu pe blog despre anime-ul ăsta, înseamnă că e mort de genial.

Un comentariu:

  1. Tu mă enervezi. Mă faci să vreau să văd serialele despre care vorbeşti însă niciodată nu am timp . Nu-i corect!

    RăspundețiȘtergere

 
back to top