Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

luni, 14 noiembrie 2011

Strobe Edge

Asta fiindcă
n-am chef să mă culc sau
să-mi fac temele la română.
I'm hopeless. -.-"

De la stânga la dreapta : Ichinose Ren, Kinoshita Ninako, Andou Takumi.

           N-am mai citit o manga shoujo de mult timp. Acum, dacă stau să mă gândesc, nu cred că am citit un shoujo tipic şi adevărat care să fie mai lung de 2 volume în viaţa mea. Şi Strobe Edge l-am citit în 3 zile, 10 volume. Doooamne, dacă aş citi cărţi cu frecvenţa cu care citesc manga, lumea ar fi praf!

          Povestea e drăguţă, cam tipică, dar drăguţă. Atâta timp cât am vrut să citesc în continuare şi nu m-a plictisit, atunci o manga e bună. Eroina noastră drăguţă [overdose of this word already -.-"], Kinoshita Ninako, care încă nu ştie ce înseamnă cu adevărat dragostea, se va îndrăgosti de idolul şcolii, Ichinose Ren. [băă era să fac spoiiler, eu care urăsc spoilerele >.<]. Fiind pregătită să suporte această iubire nemărturisită, ea va face faţă unor încercări care ori o vor ajuta să se maturizeze ca femeie, ori îi vor distruge inima. Dar, oare această iubire va rămâne una nemărturisită, sau poate că în adâncul inimii lui Ren va răsări ceva?

           So ya get it now, don'tcha? Now let's get this through:
Povestea : viaţa lor normală de liceeni, alături de gândurile şi dorinţele micuţei Ninako, plus nelipsitele momente care-ţi fac inima să bată se îmbină frumos pe toată durata acţiunii. Mie personal nu mi s-a părut că lipseşte ceva.
Grafica :  nu sunt amatoare a fetiţelor cu ochi mari şi puri, dar personalitatea lui Ninako m-a făcut să trec peste aspectul ăsta. Iar băieţii [că nu e doar unu, hă-hă XD] sunt absolut gouuurgeous =P~, no comment. Destul de decente desenele, uneori chiar foarte reuşite.
Personajele : here comez ză freackin' blabber.
Kinoshita Ninako, eroina noastră: mi-a plăcut, nu genial de mult, dar nici insuportabilă nu mi s-a părut. Acţiunea este în principal văzută din punctul ei de vedere, deci pe ea cititorul o cunoaşte cel mai bine. Are o personalitate plăcută, este o fată energică, care nu se dă bătută şi este destul de drăguţă. Ea se va îndrăgosti prima, dar îşi va înghite sentimentele.
Ichinose Ren, frumosul nostru : tipul ăsta nu e preferatul meu. [poate pentru că e scorpion and i kinda hate scorpio guys]. Dar, să recunoaştem, e al dracului de drăguţ. O personalitate liniştită, destul de neinteresată, acesta ajunge să se înţeleagă destul de bine cu Ninako. Şi este absolut moe şi omg şi [fangirl-ism] atunci când se ruşinează.
Andou Takumi : ei, uite-l pe mah fav <3. Lăv lăv lăăăv this guy. E prietenul cel mai bun, am putea spune, al lui Ren. Blonzime totală, Andou este un tip care, după o dezamăgire în prima lui iubire, a devenit un player care e destul de popular printre fete. Are o personalitate uneori sarcastică, alteori are nişte momente de idioţenie zâmbăreaţă, chestii care-l fac adorabil. Şi, până la urmă, şi el se îndrăgosteşte cu adevărat.
Printe cei care mai merită menţionaţi ar fi Sayuri, o prietenă a lui Ninako, personalitate puternică şi hotărâtă. După părerea mea, eroina perfectă pentru un shoujo reuşit. Dar, până la urmă, dacă apare elementul iubire adevărată, un shoujo e cât de cât reuşit.

          Astfel că, Strobe Edge reuşeşte să prezinte sentimentele personajelor într-o manieră destul de frumoasă şi acţiunea evoluează într-un ritm destul de rapid încât după un volum va trebui să-l citeşti şi pe următorul.
          M-am apucat de Strobe Edge pentru că am citit cele 10 capitole apărute din manga Aoharaido, care mi-a plăcut foarte mult; am căutat mai multe proiecte ale aceluiaş mangaka, în speranţa să găsesc ceva similar. Acum am dat de Sprout, o manga care era pe lista mea de aşteptare de ceva timp. Am să citesc primul capitol acum, doar că să nu mă duc la culcare ^___^. I'm such a vampire b-).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
back to top