Passionate, gun, trainwreck, memories, summer, electric, lullaby, senseless, song, sadist :|

HAI SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ. CE CIUDAT SUNĂ ACUM, CÂND ACEL SENTIMENT INOCENT A DISPĂRUT DE MULT. HAI SĂ ZBURĂM. NU, O SĂ STĂM PE PĂMÂNTUL ĂSTA ŞI O SĂ ZÂMBIM SARCASTIC PÂNĂ CÂND CINEVA SE VA PRINDE CĂ SUNTEM EXTRAORDINARI. PENTRU CĂ SUNTEM.

duminică, 30 octombrie 2011

[青の祓魔師] AO NO EXORCIST

EPIC.
Simplu, dar epic.

            Lumea este alcătuită din două dimensiuni paralele: Assiah, unde trăiesc oamenii, şi lumea demonilor, Gehenna. Atunci când fii gemeni ai lui Satan, jumătate demoni, jumătate oameni, sunt născuţi în Assiah, exorcistul Shiro Fujimoto îi ia în grijă după moartea mamei lor. Dintre ce doi însă, numai fratele mai mare, Rin, va moşteni puterile demonice ale tatălui său, materializate în nişte flăcări albastre. Astfel că în ziua în care Rin îşi află originea şi faptele oribile ale tatălui său, hotărăşte să devină un exorcist, pentru a-l putea omorî pe Satan.

            Anime-ul este un shounen cu destulă acţiune şi, bineînţeles, elemente supranaturale. La început am ezitat să-l văd because it's a shounen and this kind of stuff seem to be borin' for a girl. Dar din moment ce poveştile de dragoste siropoase din shoujo-uri mă enervează, mai bine ceva acţiune.
             În principal, am văzut Ao no Exorcist pentru că este genial de popular zilele astea printre fete [mai populare sunt fanteziile pe baza personajelor] şi pentru că are nişte voci destul de bune. Defapt, faptul că am văzut numele lui Kamiya Hiroshi [Mephisto Pheles] m-a făcut curioasă. [Se anunţă o postare imensă]

             Povestea: it's your typical shounen thing. Are săbii [katane mai precis], arme, foc de toate culorile şi o colecţie de demoni scoşi parcă din tărâmul minunilor lui Alice. A fost interesantă, nu mi s-a părut foarte trasă de păr [poate în ultimele 5 episoade, but what can you say if it's just a 25 episodes anime?] şi m-a ţinut în suspans până la capăt.
             Grafica şi Sunetul: Mi-a plăcut cum au fost prezentate scenele de luptă and stuff [ofc thats the high point of a shounen after all], plus că la început habar n-am de ce dar Rin mi se părea absolut adorabil. L-am văzut în HD; dacă nu l-aş fi văzut în HD, n-aş fi putut să analizez cum trebuie grafica. Zilele astea mi se pare o blasfemie să te uiţi la anime mai jos de 480p. Sunteul...hă hăăă XD. Să începem cu mah fac chapter, Seiyuu: în rolul principal [adică Rin Okumura] este Nobuhiko Okamoto [seiyuul lui Usui din Kaichou wa Maid-sama!]; chiar îmi lipsise vocea lui [pe care apropo, dacă nu mă uitam pe net înainte să aflu cine e, nu-mi dădeam seama singură]. Plus că a reuşit să aducă la viaţă perfect caracterul de idiot al lui Rin. Apoi îl avem pe Fukuyama Jun [Yukio Okumura]...o voce mai bună nu se putea găsi pentru personalitatea lui Yukio. Şi, ultimul menţionat [că aşa stăm de vorbă până mâine despre seiyuu], Kamiya Hiroshi [Mephisto Pheles]. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut că lui Kamiyan i-ar ieşi aşa de bine un demon bufon cu idei imaginabile şi care numără în germană. Genial. Cât despre muzică, n-am mai găsit de mult un anime la care să-mi placă toate melodiile de la opening şi ending [patru în total]. Cea mai bună dintre toate a fost al doilea opening [Rookiez is Punk'd - In My World - videoclipul de mai sus], plus că pe băieţii de la Rookiez is Punk'd îi mai auzim şi în Durarara!! [tot al 2lea OP], unde fac o treabă la fel de bună. Cât despre coloana sonoră, nimic foarte special, dar destul de bună încât să te bage în suspans. 
             Personaje: [dacă numai la sunet am trăncănit atâta, aici nici nu vreau să mă gândesc cât o să-mi ia].

Rin în stânga şi Yukio în dreapta, cel mai înalt. Mi-a luat o grămadă să găsesc o imagine care să nu fie cu tentă yaoi.
 
             Gemenii Okumura : Rin, fratele mai mare, şi Yukio. Rin este tipicul tău erou de shounen. Un idiot în viaţa de zi cu zi, dar puternic când vine vorba de principiile şi prietenii lui. El va moşteni flăcările albastre demonice care vor fi sigilate într-o sabie, astfel că atunci când o va scoate din teacă îşi va putea folosi puterile. Ce mi-a plăcut cel mai mult la Rin au fost două lucruri: coada lui [pontenţialul factor de început pentru o fantezie yaoi] şi faptul că ştie să gătească [ceea ce-mi aminteşte de Usui]. Atitudinea lui e pur şi simplu adorabilă, ofc. Yukio însă...hmm, deşi e fratele mai mic, el e mai înalt. Ironie. În primul rând Yukio e ochelarist [astfel că în acele momentele în care-şi împinge ochelarii cu degetul şi aceştia strălucesc...fangirl scream]. El este deja un exorcist, mai ales pentru că nu a moştenit puterea demonică. E mai responsabil decât Rin, mai capabil şi poate mai realist. Şi luptă cu pistoale. He's like the ultimate gun men.

O__________O

             Mephisto Pheles şi Amaimon : Mephisto este directorul academiei unde Rin învaţă exorcismul. Îmi aminteşte de The Mad Hatter din Alice in Wonderland. Este un tip misterios, în sensul că are destule secrete despre destule lucruri. După moartea lui Fujimoto, el devine gardianul gemenilor. Îmi place la el...vocea XD, iar personalitatea lui, deşi uneori mă enervează modul în care zâmbeşte este la fel de...cum să zic, are impact. Amaimon este fratele mai mic al lui Mephisto şi un lord demon. Amaimon este personajul meu preferat sincer. Este genul ăla de personal putenic care n-are nici o problemă dacă-i cade lumea în cap, pentru că are grijă s-o arunce în capul altcuiva.

De la stânga la dreapta; Sus: Mephisto Pheles, Shiro Fujumoto, Neuhaus Igor. Jos: Konekomaru, Rin, Shiemi Moriyama, Kamiki Izumo, Shima, Suguro şi Yukio.

             Echipa de Exorcişti : sunt puştanii care învaţă împreună cu Rin. Dintre toţi cred că merită menţionată Shiemi [care-mi aminteşte genial de mult de Anri Sonohara din Durarara!! din destule puncte de vedere, pe lângă faptul că au acelaşi seiyuu], care este o fată ruşinoasă, care iubeşte florile şi zâmbeşte când îl vede pe Rin. She's just too cute.

             Astfel că în mare, Blue Exorcist este un anime destul de interesant, care nu m-a plictisit mai deloc, şi căruia îi dau un zece cu felicitări. Şi, la fel ca şi la Durarara!!, e plin netul de fanart yaoi.

2 comentarii:

  1. NU POT SA CRED CA AI FACUTA ASTA !
    TU NU AI CE FACE NU ?!
    :)):)):))

    RăspundețiȘtergere
  2. din cate am observat,anime-ul s-a oprit la episodul 25 dar manga-urile sunt in derulare,e tare pacat,imi placea anime-ul.

    RăspundețiȘtergere

 
back to top